Letselschade claimen op basis van de vervoersovereenkomst - Brugman Letselschade Advocaten (2024)

De wet zegt dat iedereen zijn of haar eigen schade lijdt. Op deze regel bestaan echter uitzonderingen. Bijvoorbeeld omdat iemand aansprakelijk is het ontstaan van een aanrijding. Deze persoon of diens letselschade verzekering is dan aansprakelijk voor de geleden en te lijden schade. Maar u kunt soms ook schadevergoeding eisen op grond van de vervoersovereenkomst.

De vervoersovereenkomst voor personenvervoer vinden wij in artikel 8:80 van het Burgerlijk Wetboek. Op grond van deze overeenkomst is er altijd recht op schadevergoeding! Hoe dit precies zit leest u op deze pagina.

De vervoersovereenkomst van artikel 8:80 BW

Heeft u een overeenkomst van personenvervoer afgesloten met een busmaatschappij of trammaatschappij, dan noemen wij dit een vervoersovereenkomst. Zodra u in de tram, bus of trein stapt, is er sprake van een vervoersovereenkomst.

De definitie van de vervoersovereenkomst uit artikel 8:80 BW luidt als volgt:

“De overeenkomst van personenvervoer is de overeenkomst, waarbij de ene partij (de vervoerder) zich tegenover de andere partij verbindt een of meer personen (reizigers) te vervoeren.” Deze vervoersovereenkomst start als u een kaartje koopt of de tram, bus of trein instapt en eindigt wanneer u op uw bestemming bent. Maar wat nu als u tijdens de vervoersovereenkomst een ongeluk overkomt. Bijvoorbeeld omdat de trambestuurder plotseling remt. Wie is er dan aansprakelijk voor de door u geleden letselschade?

Aansprakelijkheid op grond van de vervoersovereenkomst

Aansprakelijk voor letselschade tijdens een tramrit, busrit of treinrit is de vervoerder. Ook al maakt de trambestuurder of buschauffeur een verkeersfout, niet deze persoon maar zijn werkgever is aansprakelijk. Met een letselschade claim richt u zich dus op de vervoerder. Zelfs als de chauffeur geen verwijt gemaakt kan worden, is er recht op een letselschade vergoeding voor rekening van de vervoerder.

Met andere woorden, als u valt door het plotseling of te hard remmen of als de tram een auto aanrijdt of aangereden wordt, kunt u letselschade vorderen bij de vervoersmaatschappij! Dit op grond van de vervoersovereenkomst.

Heeft u letsel opgelopen door een tramongeluk of busongeluk? Voor gratis juridische hulp bij letselschade neemt u contact op met een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor. Wij zijn al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in het verhalen van letselschade na een ongeluk. Wist u dat wij u ook altijd gratis kunnen helpen met het verhalen van letselschade? Een letselschade advocaat van ons advocatenkantoor legt het u graag uit.

Wat vinden anderen van onze letselschade advocaten?

Uiteraard gaat u niet zomaar met een letselschade advocaat in zee maar wilt u weten wat anderen over uw letselschade advocaat zeggen. Hieronder vindt u een aantal recente reviews over ons kantoor.

Letselschade claimen op basis van de vervoersovereenkomst - Brugman Letselschade Advocaten (3)Jacob 075

16:05 15 Jan 24

Echt een top bureau! Ik ben Zeer tevreden met mevrouw Hajar el Haddad. Ze is altijd erg betrokken geweest en gaat door tot de beste resultaat wordt behaald! Ook op momenten dat ik niet wist welke kant ik op moest, is mevrouw El Haddad er altijd voor mij geweest. 1 ding is zeker. Met mevrouw Haddad als advocaat sta je er nooit alleen voor en hoef je niet om te kijken. In letsel zaken is het naar mijn mening vooral belangrijk dat er iemand aan je zij staat die vecht tot het einde. Iemand die zich niet klein laat maken, en dapper strijd net of het haar/zijn eigen zaak is. Dit is bij mevrouw El Haddad zeker het geval. Ik wens niemand een ongeluk toe, maar als het je overkomt is mevrouw el Haddad de advocaat die je nodig hebt. Dat garandeer ik je!

Letselschade claimen op basis van de vervoersovereenkomst - Brugman Letselschade Advocaten (4)Willem Nouris

09:03 11 Dec 23

Mijn vakantie naar Spanje nam een plotse wending toen ik een auto-ongeval meemaakte. Ik heb mijn vakantie moeten staken en ben helaas terug naar huis moeten gaan.Jurist MooyMan&Partners in arm genomen maar naar enige tijd kwamen ze er achter dat de zaak te groot voor hun was. Toen zoeken naar letselschade juristen en bij de heer Blanken terecht gekomen.Ik ben erg blij en opgelucht dat de heer Blanken mijn zaak wilde aannemen.De communicatie verliep vlot en hij hield mij goed op de hoogte van het verloop van de zaak. Met een mooi resultaat aan het einde.

Letselschade claimen op basis van de vervoersovereenkomst - Brugman Letselschade Advocaten (5)T.H.O

08:36 24 May 23

In één woord ''GEWELDIG''!!!Ik word sinds kort bijgestaan door W.Blanken (Willem Blanken Law) en wat een verademing!Letterlijk mijn redder in Nood!Na 3 jaar lang getouwtrek en niet begrepen, niet gehoord, niet gesteund en niet (echt) geholpen te worden door diverse ''lestelschadespecialisten'' de overstap gemaakt naar ''Brugman Letselschade Advocaten''.Tot de dag van vandaag ben ik hen (als zelfstandig ondernemer) eeuwig dankbaar dat ze mij hebben gekoppeld aan Dhr. W.Blanken en zijn zeer bekwame team van ( o.a. medisch en financieel) experts!!!Niet alleen heb ik nu rust, duidelijkheid, steun, (echte) hulp en perspectief in de gehele situatie, maar het aller belangrijkste is dat ik nu exact krijg waar ik recht op heb en Dhr. Blanken (in tegenstelling van de div. letselschadespecialisten) puur en alleen voor mijn belangen vecht en strijdt!Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar (echte) hulp, duidelijkheid, rust en perspectief omtrent het (juridische en financiële) gedeelte van zijn of haar letselschadezaak!Je word (echt) gehoord, (echt) geholpen en (echt) begrepen!!

Letselschade claimen op basis van de vervoersovereenkomst - Brugman Letselschade Advocaten (6)silvana ijsendijk

17:27 18 Apr 23

Zeer positieve ervaring met dit advocatenkantoor. Heel fijn contact over en weer. Medewerkers heel kundig en professioneel.

Letselschade claimen op basis van de vervoersovereenkomst - Brugman Letselschade Advocaten (7)Björn Lanser

19:10 23 Feb 23

Gewoon top!

Letselschade claimen op basis van de vervoersovereenkomst - Brugman Letselschade Advocaten (8)jakub jaszczuk

17:49 04 Jan 23

Zeer betrouwbaar, professioneel en nauwkeurig. Veel dank aan het hele team.

Letselschade claimen op basis van de vervoersovereenkomst - Brugman Letselschade Advocaten (9)elly uitslager

09:58 22 Oct 22

Top advocaten,hele goede contacten over en weer, Charlotte dankjewel voor alles je bent een topper en Friso dankjewel dat je mij attent maakte op de mogelijkheden.

Goede ervaring, professioneel en duidelijk.De medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt! Kortom, positieve ervaring. Voornamelijk mevrouw El Haddad heeft mijn dossier behandeld! Ze geven jou zaak de aandacht die het verdiend. Mvg V

Letselschade claimen op basis van de vervoersovereenkomst - Brugman Letselschade Advocaten (11)C Ö

21:29 28 Apr 22

Ik heb een positieve ervaring met dit advocaten kantoor.Mevrouw El Haddad heeft mij geholpen bij mijn letselschadezaak na een auto ongeluk. Ze is erg deskundig, vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Altijd goed bereikbaar zowel per e-mail als telefonisch en heeft mij altijd goed op de hoogte gehouden over de stand van zaken. Ik raad Mevrouw El Haddad dan ook zeer zeker aan.Heel erg bedankt voor alles!!

Letselschade claimen op basis van de vervoersovereenkomst - Brugman Letselschade Advocaten (12)Tobias Moon

17:34 28 Jan 22

Absoluut ongelofelijk! Ik ben overgestapt naar Brugman Letselschade na een zeer teleurstellende ervaring bij een ander advocatenkantoor. Het verschil in service, bekwaamheid en professionaliteit was ongelooflijk. Ik zou niet aarzelen om dit bedrijf aan te bevelen. Ik werd constant op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn zaak, werd goed geadviseerd en had altijd het gevoel dat ik een sterke en ervaren bondgenoot aan mijn zijde had.Ik kan Mvr El Haddad en haar collega's niet genoeg aanbevelen of bedanken! Heel veel, heel veel dank 🙂

Letselschade claimen op basis van de vervoersovereenkomst - Brugman Letselschade Advocaten (13)Roos van Winkel

10:19 09 Aug 17

Goede ervaring, professioneel en duidelijk. Gewoon normaal en niet met veel gedoe, de medewerkers zijn vriendelijk en regelen snel waar je recht op hebt, ook mijn werkgever hebben ze geholpen hun loonschade te verhalen. Kortom, positieve ervaring.

Lees hier meer reviews van onze letselschade advocaten!

Verjaringstermijn letselschade claim op grond van de vervoersovereenkomst

Bent u gevallen in de tram of de bus en heeft u hierbij letsel opgelopen? Dan kunt u dus letselschade claimen zonder dat schuld aan de zijde van de bestuurder van de tram of bus vereist is. Maar het is wel van belang dat u het verzoek om schadevergoeding tijdig indient. In de wet staat namelijk dat een letselschade vordering op grond van de vervoersovereenkomst verjaart na 3 jaar te rekenen vanaf het tramongeluk of ongeval in de bus.

Wacht u dus niet te lang met het aansprakelijk stellen van de vervoerder. Sterker nog, het is belangrijk om de aansprakelijkheidsbrief zo spoedig mogelijk in te dienen. Immers direct na het ongeluk zijn er nog getuigen en camerabeelden van het ongeluk.

Gratis juridische hulp na een tramongeluk of bus ongeval

Op grond van het Nederlands Burgerlijk Wetboek is er ook recht op gratis juridische hulp van een letselschade advocaat. In de wet staat namelijk dat de kosten van een letselschade advocaat deel uitmaken van de schadevergoeding. Dit betekent dat wij u altijd gratis kunnen helpen met het verhalen van letselschade op grond van de vervoersovereenkomst.

Wilt u ons team ontmoeten? Neem dan eens een kijkje op onze website. Klik hiervoor het gehele team van ons in letselschade gespecialiseerde advocatenkantoor!

Contact met uw letselschade advocaat

Wilt u uw letselschade dossier aan ons team van letselschade advocaten voorleggen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag en altijd 100% kosteloos bij letselschade. Bel gratis 0800 278 4626 of vul ons contactformulierin!

100% gratis rechtsbijstand van een letselschade advocaat

Als u betrokken bent geweest bij een aanrijding en u hieraan verwondingen of klachten overgehouden heeft, dan spreken wij letsel. De schade die u hierdoor lijdt wordt letselschade genoemd. Het verhalen van letselschade is het werk van een letselschade advocaat. Zij zorgen ervoor dat de letselschade vergoeding na een aanrijding snel en maximaal verhaald wordt.

Bij Brugman Letselschade Advocaten werken wij gegarandeerd gratis voor u. Onze kosten verhalen wij namelijk op de (verzekeraar) van de aansprakelijke partij. Met andere woorden: de tegenpartij is aansprakelijk, en wij staan voor u klaar met gratis advies en hulp bij letselschade. Als iemand u dus vraagt ‘Maar wie betaalt de kosten voor zo’n advocaat?’ dan kunt u bij deze met een gerust hart ‘de tegenpartij!’ zeggen.

De 10 meest voorkomende schadeposten bij letselschade

Ben je arbeidsongeschikt geraakt? Of heb je allerlei materiële en immateriële schade na een ongeval? Dan kunt u deze schade laten verhalen door een letselschade advocaat. Dit zijn de 10 meest voorkomende schadeposten bij letselschade:

  1. Schade door arbeidsongeschiktheid
  2. Medische kosten
  3. Kosten voor hulp in het huishouden
  4. Verzorgingskosten
  5. Een studievertraging
  6. Reparatiekosten
  7. Vervangingskosten
  8. Onderhoudskosten aan het huis en de tuin
  9. Energiekosten
  10. Smartengeld

Meer over schadeposten en smartengeld leest u hier

Wilt u uw letselschade laten verhalen door een erkende letselschade advocaat advocaat? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Letselschade claimen op basis van de vervoersovereenkomst - Brugman Letselschade Advocaten (2024)
Top Articles
Illinois Lottery Buy Tickets Online
Sugar Grove Culver's Flavor Of The Day
Funny Roblox Id Codes 2023
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Joi Databas
DPhil Research - List of thesis titles
Shs Games 1V1 Lol
Evil Dead Rise Showtimes Near Massena Movieplex
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
Which aspects are important in sales |#1 Prospection
Detroit Lions 50 50
18443168434
Zürich Stadion Letzigrund detailed interactive seating plan with seat & row numbers | Sitzplan Saalplan with Sitzplatz & Reihen Nummerierung
Grace Caroline Deepfake
978-0137606801
Nwi Arrests Lake County
Justified Official Series Trailer
London Ups Store
Committees Of Correspondence | Encyclopedia.com
Pizza Hut In Dinuba
Jinx Chapter 24: Release Date, Spoilers & Where To Read - OtakuKart
How Much You Should Be Tipping For Beauty Services - American Beauty Institute
Free Online Games on CrazyGames | Play Now!
Sizewise Stat Login
VERHUURD: Barentszstraat 12 in 'S-Gravenhage 2518 XG: Woonhuis.
Jet Ski Rental Conneaut Lake Pa
Unforeseen Drama: The Tower of Terror’s Mysterious Closure at Walt Disney World
Ups Print Store Near Me
What Time Does Walmart Auto Center Open
Nesb Routing Number
Random Bibleizer
10 Best Places to Go and Things to Know for a Trip to the Hickory M...
Black Lion Backpack And Glider Voucher
Duke University Transcript Request
Lincoln Financial Field, section 110, row 4, home of Philadelphia Eagles, Temple Owls, page 1
Jambus - Definition, Beispiele, Merkmale, Wirkung
Netherforged Lavaproof Boots
Ark Unlock All Skins Command
Craigslist Red Wing Mn
D3 Boards
Jail View Sumter
Nancy Pazelt Obituary
Birmingham City Schools Clever Login
Trivago Anaheim California
Thotsbook Com
Vérificateur De Billet Loto-Québec
Funkin' on the Heights
Vci Classified Paducah
Www Pig11 Net
Ty Glass Sentenced
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated:

Views: 5672

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.